De gemeente Roosendaal is negen gedecoreerden rijker. Burgemeester Jacques Niederer reikte dinsdag acht koninklijke onderscheidingen uit.

Een negende decoratie werd door burgemeester Frank Petter van de gemeente Bergen op Zoom opgespeld bij Leo Maes uit Wouw. 

Bijzonder is dat de gedecoreerden in de gemeente Roosendaal niet samenkomen op het gemeentehuis voor een lintje, maar thuis of op een andere locatie waar zij geregeld komen zijn verrast.

Op deze manier ontstond er geen argwaan bij de personen die een koninklijke onderscheiding kregen.

Decoraties

Dit jaar ontvingen naast Leo Maes ook Jan Jongmans, Mieke Stroop-Jongenelen, Frans Goorden, André Jansen, Harold Baal, Johan Pellis, Peter Pellis en Leo Schijven een lintje.

Jan Jongmans werd gedecoreerd voor zijn vrijwilligerswerk bij onder meer Heemkundekring Swerter Scive, het uitzetten van fiets- en wandelroutes, Stichting Open Monumentendag, Stichting Beeld, Stichting Keerpunt en Heemkundekring De Vrijheijt van Rosendale.

Mieke Stroop is actief voor de Sint Norbertusparochie en is de drijvende kracht achter de Diaconale Stad Roosendaal. Ook zet zij zich in voor 'Zorg voor vluchtelingen en andere allochtonen', Huis van de Westrand en het ‘Maatjesproject.’

Functies

Goorden is al sinds 1976 actief als vrijwilliger. Zo was hij oprichter van Rijwieltoerclub de Molenrijders en vervulde hij verschillende functies binnen de parochie en de kerk van Wouw.

Ook was hij betrokken als bestuurslid en voorzitter bij de Roosendaalse Lijst. André Jansen is de drijvende kracht achter Rijwieltoerclub de Pedaleurs.

Hij zet zich daarnaast in voor de Leefbaarheidsgroep Heerle. Daardoor kregen de handbal- en voetbalclub in Heerle een nieuwe stek, kwam er woningbouw en ontstond een nieuw buurthuis. Ook kreeg Heerle weer een supermarkt.

Surinaamse gemeenschap

Harold van Baal vervulde tal van functies. Zo zette hij zich in voor de Surinaamse gemeenschap in Nederland en is hij actief voor de Rotaryclub Steenbergen, de Lions Club Wouw en Stichting Groenhuysen.

Johan Pellis is ook een bezige bij en verricht vrijwilligerswerk voor onder meer het dorpshuis in Heerle en HV Heerle. Zijn broer Peter Pellis wordt geroemd voor zijn lange staat van dienst als trainer bij HV Heerle. Leo Schijven werkt als vrijwilliger voor Harmonie Juliana en het Gertrudiskoor.

Leo Maes is tenslotte actief voor wielerclub de Essens Pedalisten Onderonsje (EPO), de Bergse binnenstadsvereniging STERCK en activiteitenvereniging STABOZ