Negen onderscheidingen Halderberge

Jan Voet, Leo van Leengoed, Tiny van Ginneken, Riet Buurstee, Cees van der Straten, Toon van Dongen, Peter Pertijs, Ries Rommens en Corné Melisse. Dat zijn de Halderbergenaren die dit jaar tijdens de lintjesregen benoemd werden tot Lid of zelfs Officier in de Orde van Oranje Nassau. 

Allen werden dinsdagochtend verrast door burgemeester Giel Janssen die namens Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander de versierselen op mocht spelden.

Op 26 april stond burgemeester Janssen al vroeg in Stampersgat om Voet van een koninklijke onderscheiding te voorzien. Voet is onder andere vrijwilliger bij de Koninklijke Erkende Harmonie Sint Caecilia, ook was hij betrokken bij de kerk als vervangend koster en bestuurslid van de KBO.

De rit ging verder naar Van Leengoed in Oud Gastel. Hij werd benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Hij heeft als wetenschapper veel betekend op het gebied van diergeneeskunde, was buitengewoon hoogleraar Porcine Health Management aan de Veterinaire Faculteit van de Universiteit van Pretoria in Zuid-Afrika.

Puitenvangers

Dorpsgenoot Van Ginneken-Buijs, actief bij Gymnastiek-en Turnvereniging Vlug en Lenig, werd ook benoemd. Ze was verder actief bij de Stichting Bijzondere Activiteiten die onder meer de intocht van Sint Nicolaas verzorgt.

Buurstee tevens uit Oud Gastel, kreeg de versierselen opgespeld vanwege haar activiteiten als onder andere leesmoeder, vrijwilligster bij de Heilige Laurentiuskerk, het Pluspunt en de KBO.

Janssen vertrok daarna naar Gastelnaar Van der Straten. Hij is onder andere medeoprichter van De Nieuwe Comedie, vrijwilliger bij Atletiek Vereniging Oudenbosch '83. Ook zat hij bij De Puitenvangers.

Oudenbosch

Van Dongen uit Oudenbosch kreeg ook bezoek van Janssen. Hij was lange tijd betrokken bij Streekzwemclub Daphnia, dweilorkest de Velletrekkers en wijkvereniging Velletri. Ook was hij chauffeur bij de Plusbus.

In Bosschenhoofd kreeg Pertijs een lintje voor zijn inzet voor onder andere Toerclub, het Bosschenhoofds Schaaps Gilde, Stichting De Smoorfreters en Stichting Midzomerfeesten.

In Hoeven werd Rommens verrast, betrokken bij wijkvereniging De Flierefluiters, Stichting Oranjecomité Hoeven en buurtpreventieteam Hoeven-Centrum.

Verrassing

Grote verrassing van de dag was het lintje voor Melisse uit Hoeven. Als ambtenaar organiseert hij de jaarlijkse lintjesregen en voor hem compleet onverwacht was er een negende gedecoreerde.

Hij is betrokken bij de carnavalsorganisatie Hoeven, Actiecomité Sint Caecilia en Oranjecomité Hoeven.

Tip de redactie