De genomineerden voor de Roosendaalse Startersprijs 2016 zijn bekend. Customs By BB, Eyedetail en Kinderopvang ’t Vinkenbroekske maken kans op de prijs. 

Met dit initiatief willen StartersCentra West-Brabant, de gemeente Roosendaal, Rabobank Zuidwest-Brabant en Startersdagen.com de starters in de schijnwerpers zetten. Ook geven zij zo een extra stimulans aan beginnende ondernemers in de gemeente Roosendaal.

Maar liefst zestien ondernemers hadden zich aangemeld om in aanmerking te komen voor de prijs. Opvallend was de diversiteit zowel qua product en dienstverlening als de sector waarin ze werkzaam zijn.

De ondernemers werden beoordeeld op tien punten waaronder innovatie, durf, commerciële formule, financiële positie, visie, strategie, kennis van de markt, doorzettingsvermogen en creativiteit. De drie genomineerden scoorden hoog op bovenstaande punten.

Bedrijfsbezoek

In april gaat een deskundige jury op bedrijfsbezoek bestaande uit Diederik van der Heijden (Optiek Van Wely), Frank Dingemans (Rabobank Zuidwest-Brabant) en Lieneke de Wolf (Tim Online).

De uitreiking van de Roosendaalse Startersprijs vindt plaats op dinsdag 10 mei om 18.45 uur in het Kellebeek College.

Customs By BB

Genomineerde Customs By BB is in 2014 opgericht door Babette Broeren. Nadat zij al enige tijd ervaring had opgedaan met het maken van portretten met acrylverf, besloot ze haar verfpassie los te laten op haar andere passie: sneakers. Na een rustige start bleek dat er veel interesse was in de sneakers die volledig met de hand gecustomized en naar wens worden gemaakt.

Eyedetail

Eyedetail is een mediabedrijf gevestigd in het BedrijvenCentrum Roosendaal. De onderneming bestaat uit een team van specialisten op het gebied van video, communicatie, geluid, productie en fotografie onder leiding van Nick Kawaler.

Eyedetail onderscheidt zich door het gebruik van de allernieuwste technieken en helpt lokale ondernemers met verbetering op mediagebied.

‘t Vinkenbroekske

Kinderopvang ’t Vinkenbroekske is in november 2015 gestart. Op de melkveehouderij met 130 melkkoeien bieden Wilion en Cécile van der Steen agrarische kinderopvang aan. Zij nemen de kinderen mee naar buiten, naar de dieren op de boerderij, hebben een moestuintje waarvan ze zelf eten.

Door de kinderen kennis te laten maken met alles wat de natuur te bieden heeft, leren ze op een andere wijze dan uit bijvoorbeeld een boekje.