De politie in Rotterdam heeft vorige week de 64-jarige Jan W. gearresteerd voor het uitlokken van een moord op vastgoedmiljonair Arthur Paes uit Limburg. Het gaat om de oud-fractievoorzitter van de Rucphense Volkspartij (RVP).

Jan W. is vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij zit minimaal twee weken vast in een cel. De voormalige inwoner van Sint Willebrord was directeur van hotel Royal Beach in de Ghanese hoofdstad Accra.

Daar werd hij zes jaar geleden ontslagen door Paes. Die verdacht hem van het plegen van fraude. In Ghana is hij daarvoor nog gearresteerd. Bij die aanhouding werden ook twee vuurwapens ontdekt.

Moordplan

De arrestatie in Nederland zou te maken hebben met een nieuw moordplan dat W. samen met een crimineel waarvan de naam niet is bekend zou hebben gesmeed. W’s advocaat Siemen van der Eijk meldt in de Telegraaf dat het onderzoek naar zijn cliënt maar net is opgestart.

Jan W. en Paes zouden grote vijanden van elkaar zijn. W. zou Paes in Ghana eerder hebben beschuldigd voor het misbruik van kinderen.