Het Blommenkindersfestival pakt uit met een primeur. Een dag voor Blommenkinders vindt de eerste editie van het ‘Party in het Parkfestival’ plaats in Roosendaal.

Op zaterdag 23 juli kunnen bezoekers genieten van een concert met verschillende artiesten in Park Vrouwenhof. “Dit festival staat in het teken van de eighties en de nineties”, verklapt Peter Uytdehage van Stichting Blommenkinders. 

De organisatie komt op deze eerste editie gelijk met een bekende band. Van Dik Hout is de hoofdact van Blommenkinders. Deze popact brak in 1994 door met de hit ‘Stil in mij’.

Later kwamen daar andere bekende nummers bij als Alles of niets en Meer dan mijn dromen. Meer dan twintig jaar later treedt de muziekgroep met Martin Buitenhuis, Sandro Assorgia, Dave Rensmaag, Benjamin Kribben en Louis de Wit nog steeds op.

Tributebands

Ook tributebands die muziek spelen van Abba, David Bowie en de Simple Minds bestijgen het podium. Tenslotte geeft muziekgroep Radiovox een optreden. Deze vijfmansformatie uit Rucphen speelt covernummers van onder meer Elvis Presley en de Rolling Stones.

Het ‘Party in het Parkfestival’ begint om 16.00 uur en eindigt om 23.00 uur. Met dit nieuwe evenement hoopt Stichting Blommenkinders een nieuwe doelgroep aan te spreken.

Programma

Ook het programma voor Blommenkinders op zondag 24 juli is bijna rond. Op het hoofdveld in Park Vrouwenhof staan rockband Heavy Duty Rock, BOTS, Doors in Concert, de Stolling Rones, de Beatles Revival Band en de George Baker & Reservoir Dogs Band opgesteld.

De Eindhovense band BOTS brak in de jaren zeventig door met Zeven dagen lang.

De muziekgroep trad in West-Duitsland vele malen op voor honderdduizenden demonstranten, waarmee de band een spreekbuis werd van een hele generatie. Uytdehage is blij met de komst van de Beatles Revival Band: “We zijn er trots op dat we hen hebben kunnen vastleggen. Zij komen uit Tsjechië.”

Openluchttheater

In het openluchttheater staat zanger Kaz Lux maar liefst twee keer op het podium. Om 14.30 uur en om 17.00 uur geeft hij een optreden. Kaz Lux geldt als een legende in de geschiedenis van de nederpop. Met zijn karakteristieke stemgeluid zong hij klassiekers als Dark Rose en Down Man.

Blommenkinders strikte ook zanger Hans Vandenburg (één van de helden uit de begintijd van de Nederlandse ‘new wave’) en de Vlaamse artiest Willem Vermandere: kleinkunstenaar, schrijver, dichter, beeldhouwer, levensfilosoof en schilder. Hij werd bekend door zijn liedjes in het West-Vlaams over het dagelijkse leven en De Grote Oorlog.