Voetbalclub RBC vertrekt uit het Herstaco Stadion. Reden is dat eigenaar Paul Hermsen de vereniging te kennen heeft gegeven volgend jaar geen nieuw huurcontract meer te willen afsluiten.

Reden is dat RBC een huurachterstand niet heeft voldaan.

De eigenaar van het stadion heeft RBC inmiddels verboden om nog langer te trainen in de voetbalarena. Alleen wedstrijden op zaterdag of zondag mogen nog worden afgewerkt. De club is voor alle trainingen inmiddels uitgeweken naar sportpark Vierhoeven.

Voorstel
Het bestuur van RBC geeft aan inmiddels twee keer een voorstel te hebben gedaan om tot een oplossing te komen met de stadioneigenaar. Die verwees de aanbiedingen echter af. De club zag daardoor geen andere oplossing dan het voormalige RBC-stadion vaarwel te zeggen.

"Uiteraard doet het de club pijn dat het haar stadion moet verlaten, maar alles is beter dan het voortbestaan van de club in gevaar te brengen", meldt secretaris Paul Kuipers in een mail aan alle RBC’ers.

Doorstart
RBC maakte in 2012 een doorstart op de sportparken van Rimboe in Wouwse Plantage en FC Moerstraten. Op andere locaties was geen plaats voor de club.

Daardoor besloot RBC om weer te gaan voetballen in het stadon. "Uiteindelijk bleek het stadion met zijn huidige huurwaarden een te zware wissel te drukken op de begroting van RBC", meldt Kuipers.

De club geeft aan het huurcontract wel correct te willen afwikkelen. Kuipers benadrukt dat RBC nu de mogelijkheid krijgt om alle financiële middelen te steken in ‘het voetbalproduct’. Het is nog niet bekend waar de vereniging volgend seizoen neer gaat strijken.