Roosendaals popkoor SKOOR houdt op 16 mei de tweede editie van het SKOORen festival in het Emile van Loonpark. Regionale koren betreden op Tweede Pinksterdag de kiosk om op te treden. 

Het park wordt omgetoverd tot een picknickplaats, zodat alle bezoekers onder het genot van een hapje en drankje kunnen genieten van de muziek. 

De organisatie van het festival ligt in handen van het popkoor SKOOR uit Roosendaal.

"Dirigent Marcel van Oorschot kwam met het idee om eens wat met de kiosk in het Emile van Loonpark te doen. Het podium is ideaal voor muziekoptredens en de toeschouwers kunnen gezellig tijdens een picknick op het gras toekijken", aldus Ulco Woudstra, stagemanager van SKOOR.

Pophits

De festivalmiddag staat vooral in het teken van popmuziek. SKOOR heeft zelf het programma een invulling gegeven door meerdere regionale koren uit te nodigen. Toch is het volgens de organisatie absoluut geen zangwedstrijd, maar een muzikaal feest.

“We zijn allemaal bekenden van elkaar en delen dezelfde passie voor zingen”, vertelt Woudstra. Naast het muziekoptreden van SKOOR, zijn het Roosendaalse Shantykoor ’t Craeyenest, El Pio uit Etten-Leur en Sugar & Spice uit Hoogerheide de deelnemende zangverenigingen."

"De vier koren treden tussen 12.00 uur en 17.00 uur ieder twee keer twintig minuten op. Verschillende bekende Engels- en Nederlandstalige pophits komen aan bod. “Het is muziek van de jaren zestig tot nu. Wij zingen zelf bijvoorbeeld ‘Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij, maar ook liedjes van singer-songwriter Dotan", zegt Woudstra enthousiast.

Picknick

Het Emile van Loonpark wordt tijdens het SKOORen festival goed benut. Naast het gebruik van de kiosk, dient het omringende gras als picknickplek.

De organisatie plaatst daarop stoelen, bankjes en tafels. De bezoekers kunnen bovendien een drankje halen bij de speciaal ingerichte bar, of zelf een eigen picknickmand meenemen.

"Het dagprogramma duurt officieel tot 17.00 uur, maar vorig jaar bleven sommige mensen na afloop gezellig wat drinken", zegt de stagemanager terugblikkend. Aan de kinderen is tot slot ook gedacht, zij kunnen zich ondertussen uitleven op het springkussen.

Traditie

Het Roosendaalse popkoor sprak vorig jaar hoop uit dat het evenement zou uitgroeien tot een jaarlijkse traditie. Daarnaast waren zij ervan overtuigd dat het een gezellig evenement zou worden.

Die voorspelling kwam met honderden bezoekers volgens hen ook uit. Het succes van de eerste editie vormde dan ook de reden om ook dit jaar het festival te laten plaatsvinden.

"Het eerste SKOORen festival is ons goed bevallen. Het was mooi weer, er waren veel bezoekers en het was erg gezellig. Daar hopen we aanstaande editie natuurlijk ook op", aldus Woudstra.