De procedure voor de benoeming van een nieuwe burgemeester voor Halderberge is gestart. In februari heeft Giel Janssen zijn vertrek als burgemeester van de gemeente Halderberge aangekondigd. 

In overleg met de Commissaris van de Koning wordt nog bepaald wanneer zijn laatste werkdag zal worden. De procedure is gestart middels de vorming van een vertrouwenscommissie.

Deze commissie bestaat uit Jurgen Pertijs van Lokaal Halderberge, Anita Olsthoorn namens de WOS, Frank Rockx van het CDA, Thomas Melisse, Toos Verschuur van Progressief Halderberge en Gert Logt van Voor De Gemeenschap.

Profielschets

Ook de inwoners van Halderberge krijgen inspraak in welke eigenschappen en vaardigheden de nieuwe burgemeester moet hebben. Zij kunnen dit vanaf nu via een enquête kenbaar maken via de website van Halderberge. De enquête kan tot en met 22 april ingevuld worden.

Daarna wordt de definitieve profielschets vastgesteld. Deze neemt de Commissaris van de Koning van in juni in ontvangst. Daarna zal de vacature officieel worden opengesteld.

Als alles volgens verwachting verloopt, kan de vertrouwenscommissie na het zomerreces in gesprek gaan met de kandidaten en een keuze maken.In februari heeft Janssen zijn vertrek als burgemeester aangekondigd.