Als de gemeente Halderberge het had gewild, had de haven van Oudenbosch het decor kunnen vormen van een sinterklaasintocht die uitgezonden zou worden op de nationale televisie.

Hoewel het idee en met name de bijbehorende promotie van Halderberge in het algemeen en Oudenbosch in het bijzonder aanlokkelijk klonk voor het college van B&W, is toch besloten voor de eer te bedanken.

Het zou namelijk ruim anderhalve ton kosten om de intocht en opnamen mogelijk te maken. Naar overleg met de TIG is besloten dat het geld beter besteed kan worden aan andere manieren om Halderberge op toeristisch vlak te promoten.

Een inwoner van Halderberge heeft nauwe banden met Welkom Sinterklaas, die een intocht organiseert die dit jaar wordt uitgezonden de nationale televisie. Het idee is daarom opgevat op dit jaar de haven van Oudenbosch in te zetten als locatie.

Exposure

In eerste instantie had de gemeente Halderberge daar wel oren naar, maar het kostenplaatje speelt het college parten. "Het zorgt natuurlijk voor de nodige exposure, zeker op toeristisch vlak", weet wethouder Jan Paantjens. "Daarom hebben we overleg gevoerd met de Toeristische Initiatief Groep (TIG). We kwamen echter al snel tot de conclusie dat het te veel geld zou kosten."

Onderhoud

Uit een klein onderzoek bleek namelijk dat het tientallen duizenden euro’s zou gaan kosten. "ls Pakjesboot 12 de haven van Oudenbosch wil bereiken, dan moet de brug gelicht en teruggeplaatst worden. Die kosten zouden komen op 70.000 euro. Welkom Sinterklaas benadrukte dat dit gecombineerd zou kunnen worden met het plegen van onderhoud, maar in 2015 is dat al gebeurd en de brug voldoet aan alle veiligheidseisen", aldus Paantjens.

Aardig

"De algemene kosten kwamen neer op 86.000 euro. Kortom: Het was een heel aardig idee. Onze haven op televisie is leuk, maar niet tegen die prijs. Die mening was ook de TIG toegedaan. Dat geld kunnen we beter op een andere manier inzetten. Vandaar dat we hebben laten weten niet in te gaan op het aanbod."