De bouw van de nieuwe Aldisupermarkt op het Emmausplein te Sint Willebrord heeft donderdag haar hoogste punt bereikt. Traditiegetrouw een moment om de vlag te hijsen. 

Aan wethouder René Lazeroms en projectontwikkelaar Helmut Hetzenauer van HIG Rialto Vastgoedontwikkeling het genoegen om dit ‘project’ gezamenlijk aan te pakken. Kees Schipper van het gelijknamige bedrijf bekrachtigt deze mijlpaal met een hartelijk welkom aan de belangstellende op deze vroege donderdagochtend.

Een twintigtal aanwezigen is getuigen van dit bijzondere moment. Bijzonder omdat het geduld in al die jaren wel flink op de proef werd gesteld. Zo reageert een van de omwonenden: “Het werd tijd, na 23 jaar wordt dit plein eindelijk eens aangepakt.”

Boost

De plannen dateren feitelijk uit 2010. Het Vlekkenplan Sint Willebrord werd in dat jaar door de gemeenteraad vastgelegd.

“Het geduld wordt nu rijkelijk beloond”, zo verklaart de wethouder. “Het wordt een prachtig winkelplaatje, met voldoende parkeergelegenheid en tevens mooie plek voor de weekmarkt. Een boost voor Sint Willebrord!”

Huurders

Vastgoedontwikkelaar Kees Schipper in zijn woord van welkom: “Bij projecten van een dergelijke omvang, komen velen aspecten om de hoek kijken. Maar gelukkig zijn we er samen goed uitgekomen. Hopelijk geeft deze boost, zoals de wethouder het aangeeft, een positief effect op fase twee.”

Naast de supermarkt ligt nog een stuk grond op nieuwbouw te wachten. De plannen zijn rond, maar de te realiseren winkelruimtes hebben huurders nodig, ondernemers die zich willen vestigen in het centrum van Sint Willebrord.

Aantrekkingskracht

Door de aantrekkingskracht van de nieuwe supermarkt hoopt men op deze nieuwe ondernemers die wel brood zien in de laagbouw aan het Emmausplein. “Een plek voor dagwinkels”, benadrukt Lazeroms. “De ondernemer van de hiernaast gelegen horeca-aangelegenheid heeft al wel plannen ingediend. Plannen om nog beter aan te sluiten met de nieuwe situatie die de inrichting Emmausplein met zich meebrengt”, vertrouwt de wethouder toe.

Aanbod

De bestrating van het Emmausplein is een onderdeel van fase één. “Deze nieuwe bestrating nodigt uit om ook in de Dorpsstraat te winkelen. Een overloopsituatie, die in beide richtingen werkt zodat het winkelend publiek optimaal gebruik maakt van het aanbod op Willebrord”, waarbij de wethouder nogmaals benadrukt: “We maken een grote slag in Sint Willebrord.”

Sleuteloverdacht

Vanaf nu gaat alles in een rap tempo. In mei vindt de sleuteloverdracht van de nieuwe supermarkt plaats. In die zelfde maand hoopt men de aanbesteding voor de herinrichting Dorpsstraat rond te krijgen, een ander project op Sint Willebrord dat al 23 jaar schreeuwt om een metamorfose.