Mogelijk dansschool in deel van station Roosendaal

Treinstation Roosendaal krijgt mogelijk een nieuwe bestemming. Spoorwegvervoerder NS, de provincie Noord-Brabant, de gemeente Roosendaal en Dansplein Roosendaal onderzoeken de mogelijkheden om in het historische leegstaande gedeelte van het station een dansschool te beginnen. 

Dansplein Roosendaal bestaat uit een lokale samenwerking van verschillende dansscholen. De afgelopen jaren heeft het treinstation een renovatie ondergaan.

De komende maanden ondergaan ook de perronkappen een opknapbeurt. Bedoeling is om het historische gebouw de allure van vroeger terug te geven.

Schetsen

De komende tijd werken de partijen aan een business case om te kijken of de plannen ook realiseerbaar zijn. Die moet over een half jaar klaar zijn.

Een architectenbureau heeft inmiddels al enkele schetsen gemaakt van een transformatie van het oude deel van het station tot een mogelijke dansschool. Bedoeling is dat bezoekers de dansers eventueel ook aan het werk kunnen zien. 

Aantrekkelijke entree

NS-regiodirecteur Jeroen Alting von Geusau wil het plan graag verder verkennen:

"Voor NS is het belangrijk dat het station aansluit bij de wensen van de stad en een aantrekkelijke entree vormt tot de stad. Het plan past binnen onze visie dat er op het station meer te halen is dan alleen de trein."

Transformatie

Initiatiefnemer Rob van de Geijn van Dansplein Roosendaal ziet de transformatie van het station tot danscentrum al helemaal zitten.

"Door de aantrekkingskracht voor dansers en dansliefhebbers kan Roosendaal dé dansstad van de regio worden en tegelijkertijd wordt de entree tot de binnenstad voor treinreizigers veel aantrekkelijker.""

NUwerk

Tip de redactie