Carnaval Paplaand lijkt voorlopig gered

Ruim 35 mensen kwamen dinsdagavond bijeen in de Geerhoek en gaven hiermee gehoor aan de noodkreet van Carnavalsminnend Wouw om het Paplaandse Carnaval te redden van de ondergang. 

Een aantal bezoekers meldde zich gelijk aan om lid te worden van het nieuwe protocol of voor een bestuursfunctie in de stichting. Daarmee werd gehoor gegeven aan de oproep dat na 56 jaar cultuur geen einde mag komen aan het carnaval in Wouw.

In een grote kring rond het biljart luisterden de Paplaanders naar een bevlogen betoog van Corné Rommens die namens de organisatoren het woord voert. Maurice Broeren (uitbater van café Donkenhof), René Schepers (uitbater Geerhoek), Eric de Regt (raadslid Roosendaalse lijst) en Corné Rommens (bestuursadviseur Kabinet en Representatie Gemeente Roosendaal) zetten zich in voor het behoud van het carnaval in Wouw.

"Er moet een nieuw bestuur komen voor Stichting Vrienden van Carnaval, dat hoeven maar drie personen te zijn, en ze hoeven niet eens zelf carnaval te vieren," sprak Corné Rommens de toehoorders toe. "Het bestuur kan kleine werkgroepjes aansturen en we moeten slimme combinaties maken."

Bestuur en activiteiten

Het vorige bestuur heeft alles netjes achtergelaten met complete draaiboeken en voldoende geld in kas, aldus de scheidende penningmeester.

Dit opent nieuwe kansen volgens Maurice Broeren: "Alles kan en niks mot." Rommens nodigt de mensen uit om ideeën te spuien, niemand zit ergens aan vast. "We hoeven de tradities niet in ere te houden, beter drie activiteiten goed organiseren dan acht slechte." T

och lijken de mensen wat terughoudend. Een groot deel van hen heeft al volop activiteiten zoals de leden van de diverse bouwclubs, van de 'Blaospoepers' en andere commissies. Ze willen wel hand-en-span diensten verlenen, maar zich niet vastleggen.

Protocol

Ook het protocol is na de carnaval gestopt. Dat trekken de aanwezigen zich wel aan en spontaan meldt Ed van Bergen dat hij wel opnieuw Prins wil zijn. Ed was Prins van Paplaand in 2008, 2009 en 2011. “Ik heb nog wat af te maken”, lacht hij. Dit lokt Nigel Vervloet ook over de streep en hij dient zich aan als Nar. Nigel is lid van bouwclub CS de Kurketrekkers waarmee gelijk de Prinsewagen al geregeld lijkt te zijn.

Pappen en nathouden loont

Na een tweede rondje komt de zaal wat los en komen ideeën op gang. Zo wil Jan van Oers een ‘papboerenmaaltijd’ organiseren voor de 'Papknauwersorde en de papdragers.' 

De (ere-)leden dragen het Wouwse Carnaval een warm hart toe en willen volgens hem misschien wel wat werk in de commissies doen. Een ander voorstel is om een inschrijfactie te doen voor het motto van 2017.

En dan melden Marloes Verstraten en Robin van der Stelt zich aan voor een bestuursfunctie binnen de Stichting. En zo lijkt de actie van Carnavalsminnend Wouw aan het eind van de bijeenkomst toch vruchten af te werpen.

Tip de redactie