Drie hennepplantages opgerold op Wouws woonwagenkamp

Bij een controle op een woonwagenkamp aan de Boterstraat in Wouw zijn woensdagochtend drie hennepkwekerijen opgerold. In totaal werden vijf verdachten opgepakt.

De inspectie vond in de ochtenduren plaats. Daarbij werkten de gemeente, de politie, het Openbaar Ministerie (OM), de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant, de sociale recherche en de Belastingdienst samen.

Aanleiding voor de controle waren verschillende meldingen over de aanwezigheid van hennepteelt op het terrein aan de Boterstraat.

Illegale bouwsels

In totaal trof de politie drie cannabisplantages met 634 hennepplanten aan. Energiebedrijf Enexis heeft zes woonwagens van de elektriciteit afgesloten, omdat er gesjoemeld zou worden met de elektriciteit. Daarnaast constateerde de gemeente verschillende overtredingen.

Zo was er illegaal gebouwd en was gemeentegrond zonder toestemming in gebruik. De inspectiediensten schakelden ook de douane in, nadat er rode diesel werd aangetroffen. Deze goedkopere diesel mag alleen door de beroepsscheepvaart worden gebruikt. Twee campers en aanhangwagens werden in beslag genomen.

Gezamenlijke aanpak

De gemeente werkt intensief met elkaar samen bij de aanpak van locaties waar vermoedens zijn van illegale praktijken.

Burgemeester Jacques Niederer: "We treden als één overheid op en leggen gegevens en bevindingen bij elkaar. Dat levert een schat aan informatie op. Uiteraard blijven we controleren of zaken op orde worden gebracht."

Tip de redactie