Roosendaalse Lijst: ‘Haal The Passion naar Roosendaal’

De Roosendaalse Lijst wil ‘The Passion’ in 2018 naar Roosendaal halen. ‘The Passion’ is een tv-productie van tv-zenders EO, KRO en NCRV die het lijdensverhaal van Jezus Christus vertelt. 

Dat gebeurt via een groot spektakel met Nederlandstalige popliedjes.  Volgens raadsleden Yvonne de Beer en Eric de Regt zou ‘The Passion’ Roosendaal in het  jaar dat het 750-jarig bestaan wordt gevierd extra cachet geven.

Tijdens ‘The Passion’ trekt er een processie door de stad. Ook doen er veel Bekende Nederlanders mee aan het spektakel dat op televisie wordt uitgezonden. Dit jaar vond ‘The Passion’ plaats in de stad Amersfoort.

Voorwaarden

De Beer en De Regt hebben het college van burgemeester en wethouders gevraagd om de voorwaarden te onderzoeken waaraan Roosendaal zou moeten voldoen om zich voor te dragen als gaststad voor ‘The Passion’.

Ook willen de twee raadsleden weten of het gemeentebestuur ook vindt dat het tv-spektakel Roosendaal een enorme boost zou geven in de vorm van positieve uitstraling, dialoog en naamsbekendheid.

"Een dergelijke voorstelling geeft een enorme uitstraling aan de stad en zorgt voor landelijke bekendheid en uitstekende promotie", blikt de Roosendaalse Lijst alvast vooruit.

Sparen

Daarnaast wijzen De Beer en De Regt er al op dat de gemeente nu al aan het sparen is om het 750-jarig bestaan van Roosendaal te vieren. Mogelijk zou een bijdrage vanuit die pot naar ‘The Passion’ kunnen. Het college heeft de vragen nog in beraad.

NUwerk

Tip de redactie