Weekmarkt Oudenbosch verhuist naar parkeerterrein Aldi

De weekmarkt van Oudenbosch verhuist half april naar het parkeerterrein van de Aldi in het centrum van Oudenbosch. 

De Julianalaan ligt namelijk vier maanden lang opengebroken vanwege rioolwerkzaamheden en het leek zowel de gemeente als de marktkooplieden beter dat de marktkramen dan elders opgesteld zouden worden. Samen gaan zij kijken naar een definitieve locatie.

Korte duur

“We moeten niet blijven verhuizen”, weet wethouder Frits Harteveld. “We kiezen dan ook straks voor een plek waar de Oudenbossche weekmarkt de komen járen kan blijven.”

De weekmarkt van Oudenbosch moet weer verhuizen. De opstelling op de kop van de haven was van korte duur, omdat winkeliers bezwaar maakten tegen het afsluiten van de winkelstraten.

Om die reden keerde de markt terug naar het parkeerterrein van de Emté aan de Julianalaan. Daar zal de markt echter de komende drie tot vier maanden niet staan, omdat er rioolwerkzaamheden worden uitgevoerd vanaf half april. 

“Theoretisch gezien kunnen de marktkooplieden er hun kramen blijven opbouwen, alleen als de Julianalaan open ligt, verwachten zij omzetderving. Daarom zijn we samen gaan kijken naar een goed alternatief gedurende de werkzaamheden”, legt wethouder Harteveld uit.

Unaniem

Dat alternatief is gevonden in het parkeerterrein bij de Aldi in het centrum.

“We hebben als gemeente onze hulp en medewerking aan geboden. We hebben een aantal scenario’s voorgelegd en uiteindelijk is gekozen voor deze locatie.De marktkooplieden waren het hier overigens unaniem over eens”, weet Harteveld.

“We kiezen voor een compacte opstelling, zodat er zo min mogelijk parkeerplaatsen verloren gaan. Ook de ondernemerskring en de winkeliers zijn hierbij betrokken om zo veel mogelijk draagvlak te creëren.”

Verhuizen

Het is de bedoeling dat er binnen nu en een aantal maanden een definitieve plek wordt gekozen voor de dinsdagse weekmarkt.

“Het is niet de bedoeling dat de weekmarkt weer voor eventjes teruggaat naar de Emté.
Nee, van hieruit kiezen we een plek waar de weekmarkt nog vele jaren zal blijven staan, want constant verhuizen is voor niemand prettig.”

De weekmarkt bestaat uit acht kramen. Omwonenden van het plein bij de Aldi reageren positief op het feit dat de weekmarkt daar komt te staan.

Tip de redactie