Verhuizing basisschool De Zilverlinde jaar uitgesteld

Basisschool De Zilverlinde verhuist dit jaar toch niet naar het vrijkomende schoolgebouw van Lavoor aan de Hoveniersberg 37. Het schoolbestuur van de Zilverlinde heeft ervoor gekozen om pas in het schooljaar 2017-2018 over te gaan. 

Reden voor het uitstel is dat basisschool Lavoor komend schooljaar ook nog gebruik maakt van het gebouw.

Volume

“Het bestuur van de Zilverlinde heeft aangegeven dat zij het volume van het aantal Lavoor-leerlingen op de locatie Hoveniersberg nog te groot vinden om hun eigen identiteit aan de school te kunnen geven”, geeft wethouder Hans Verbraak van Onderwijs aan. Dat meldt hij in antwoord op raadsvragen van CDA-fractievoorzitter Sandra van den Nieuwenhof.

Eisen van deze tijd

Basisschool Lavoor is momenteel nog op drie locaties gevestigd in de wijk Tolberg, maar heeft te maken met een krimpend leerlingenaantal.

De Zilverlinde is de enige basisschool voor vrij onderwijs in Roosendaal. Deze onderwijsinstelling is momenteel gevestigd aan de Melis Stokelaan 37, maar dit gebouw voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd.

De gemeente Roosendaal heeft er bewust voor gekozen om de Zilverlinde niet te huisvesten in nieuwbouw. Op deze manier worden vrijkomende schoolgebouwen duurzaam hergebruikt.

NUwerk

Tip de redactie