Startende ondernemer maakt kans op prijs

Op dinsdag 10 mei vindt de eerste uitreiking plaats van de Roosendaalse Startersprijs. 

Dit is een initiatief van onder meer de StartersCentra West-Brabant, de gemeente Roosendaal en Rabobank Zuidwest-Brabant. Met deze prijs willen zij starters in de schijnwerpers zetten en daarnaast is het een extra stimulans voor het ondernemerschap in de gemeente Roosendaal.

“Voor starters was er nog geen prijs en dat terwijl juist voor deze ondernemers een extra stimulans van enorme meerwaarde is. Vanuit dat perspectief is het idee voor de Roosendaalse Startersprijs ontstaan”, geeft projectleider Chantal van Spaendonck van de Starterscentra West-Brabant aan.

Voorwaarden

Ondernemers die maximaal vijf jaar geleden zijn gestart met hun onderneming kunnen zich opgeven voor de Roosendaalse Startersprijs. Voorwaarde is dat het bedrijf gevestigd is in de gemeente Roosendaal inclusief de dorpskernen Heerle, Moerstraten, Nispen, Wouw en Wouwse Plantage.

Ook dienen deze bedrijven zichzelf ingeschreven te hebben bij de Kamer van Koophandel. Inschrijven kan tot donderdag 1 april op de website van de StartersCentra West-Brabant.

Ondernemers

De inschrijvingen worden in een voorronde geselecteerd op tien punten: innovatie, durf, commerciële formule, financiële positie, visie, strategie, kennis van de markt, doorzettingsvermogen en creativiteit. Uit deze eerste selectie worden drie ondernemers genomineerd.

Een deskundige jury beoordeelt daarna welke ondernemer met de eerste Roosendaalse Startersprijs naar huis gaat. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de regionale Startersdag op dinsdag 10 mei in Roosendaal. De precieze locatie wordt later nog bekend gemaakt.

Tip de redactie