Johan Cruijff College staat stil bij dood grondlegger

Het Johan Cruijff College in Roosendaal heeft verslagen gereageerd op het onverwachte overlijden van voetbalheld Johan Cruijff. 

Op deze onderwijsinstelling kunnen talentvolle jongeren sport én opleiding met elkaar combineren. Cruijff was de grondlegger van deze school. Nederlands’ beste voetballer ooit opende ‘zijn Cruijff College’ in 2008 hoogstpersoonlijk zelf.

Directeur Herman Kruis van het Cruijff College laat in een verklaring weten de herinneringen aan de voetballer te koesteren. Hij is trots dat Cruijff het boegbeeld van de school is. “

Zijn zienswijze op onderwijs en sport inspireerde ons tot het Cruijff College Roosendaal zoals het nu draait. Mooi zijn de herinneringen die wij hebben zoals de opening van ons gebouw in 2008. Cruyff was trots op het gebouw met zijn unieke uitstraling. Dit was het idee zoals hij het bedoelde liet hij ons meermalen weten”, laat Kruis in een verklaring weten.

De legendarische voetballer maakte zich sterk voor een landelijke dekking van de Cruijff Colleges. Bij de opening van ‘zijn college in Roosendaal’ benadrukte hij het belang van een goede studie:

“Naast een sportcarrière moet ook een basis worden gelegd voor een maatschappelijke carrière. Je leven begint past op je dertigste. Ook dan moet er brood op de plank komen.”

Onvergetelijke indruk

Johan Cruijff maakte tijdens een optreden op een Cruijff Forum een onvergetelijke indruk in schouwburg De Kring. Hij genoot samen met studenten van beelden die werden getoond.

Daarbij werd de voetbalheld ook geïnterviewd. “Later liet hij zijn betrokkenheid zien op de forumdagen. Altijd de student in het middelpunt en altijd betrokken”, geeft Kruis aan. Hij kondigt aan zijn uiterste best te doen om het gedachtegoed van Cruijff uit te dragen op de onderwijsinstelling. O

p het Cruijff College kunnen jongeren kiezen voor opleidingen als commercieel medewerker, communicatie- en marketingmedewerker en sport- en bewegingscoördinator. Vo

Tip de redactie