Een 18-jarige jongen uit Roosendaal is dinsdagavond opgepakt, nadat hij een aanrijding had veroorzaakt in de Valkenburgstraat in zijn woonplaats. Dat gebeurde nadat hij wegvluchtte van een politiecontrole. 

Agenten zagen rond 22.15 uur op de Antwerpseweg een personenauto zonder verlichting rijden. Ze wilden de bestuurder controleren, maar die reed met hoge snelheid weg via de Boulevard richting de Valkenburgstraat. De man negeerde het stopteken van de politie.

Plotseling reed de bestuurder tegen een geparkeerde personenauto. Die botste hierdoor tegen een andere auto. De bestuurder vluchtte vervolgens weg en rende een woning in.

In de auto bleven twee inzittenden en een hond verschrikt achter. Even later kwam een jongeman uit de woning gelopen. Hij ontkende de bestuurder te zijn geweest, maar uit onderzoek bleek dat wel het geval te zijn. Hij werd aangehouden.

Bergingsbedrijf

De auto bleek eigendom van iemand anders. Een bergingsbedrijf takelde de auto die door de jongeman was bestuurd weg.

Van de eigenaren van de geparkeerde auto’s wordt door de politie een verklaring opgenomen. Woensdagmorgen is van de tiener een verklaring opgenomen. Hij kan een proces-verbaal tegemoet zien.