Tennisvereniging (TV) Roosendaal heeft zondag 140 gloednieuwe zonnepanelen op het dak officieel in gebruik genomen. Wethouder Toine Theunis had de eer om de openingshandeling te verrichten. 

De plaatsing van de panelen is mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers. Daarnaast knapten zij ook het paviljoen op.  

Grote renovatie

In 2010 besloot een aantal bestuursleden dat het sanitair in het paviljoen echt niet meer door de beugel kon en stelden een Paviljoen Commissie onder aanvoering van Gerard Schoot Uiterkamp in werking.

"Samen met een aantal vrijwilligers en enkele bedrijven wilden we tijdens de winterstop het een en ander renoveren", zegt Schoot Uiterkamp tijdens zijn toespraak.

"De begroting van 125.000 euro paste echter niet binnen het beschikbare budget, dus werd besloten alles door vrijwilligers van TVR te laten doen. Twee winters later is met twintig vrijwilligers de klus geklaard. De leden hebben veel voor elkaar over, met een resultaat dat gezien mag worden."

Project duurzaamheid

Via het project duurzaamheid heeft TVR zonnepanelen kunnen plaatsen met dertig procent subsidie.

"140 zonnepanelen leveren 35.000 kilowattuur op, goed om tien huishoudens van stroom te voorzien", legt Wim van der Burgt uit. "Over vijf jaar hebben we de aanleg van de zonnepanelen terugverdiend en gaan we geld overhouden." 

Daarnaast is er onderzoek geweest naar LEDverlichting. Maar dat zal nog even op zich laten wachten, hiervoor moet alle armatuur vervangen worden.

Wethouder Toine Theunis krijgt de eer om de zonnepanelen officieel in gebruik te nemen. Middels het wegtrekken van de TVR vlag, komt het computerscherm tevoorschijn waarop af te lezen valt dat sinds de aansluiting op donderdag 17 maart er al 130 kilowattuur is verdiend, ofwel 20 euro en 80 cent.

“Eerder zijn bij THOR de zonnepanelen in gebruik genomen maar TVR is met 140 panelennet iets groter”, zegt Theunis. "Ik ken hier enkele leden en die gooiden altijd al hoge ballen", grapt hij.

De vooruitstrevende actie van het bestuur wordt zeker gewaardeerd door de wethouder en er zal bekeken worden welke duurzame acties binnen TVR nog kunnen worden aangepakt. Onlangs is door de gemeente Roosendaal één miljoen euro beschikbaar gesteld voor duurzaamheid bij de sportverenigingen.