Buurtbus verwelkomt 500.000e passagier

De buurtbus van Zundert naar Roosendaal bereikte vrijdagmiddag een mijlpaal. In Schijf werd de 500.000e passagier namelijk verwelkomd. 

Wethouder Laura Matthijssen-De Jong uit de gemeente Rucphen en wethouder Johan de Beer uit Zundert stonden samen met vertegenwoordigers van het bestuur van de buurtbus en Rabobank De Zuidelijke Baronie te wachten op de half miljoenste reiziger. 

Rinus Deckers, toevallig zelf ook chauffeur op de buurtbus, werd samen met zijn echtgenote en kleinkinderen uit de bus gehaald en ‘in het zonnetje’ gezet.

Ze kregen bloemen, een cadeaubon en een paasei, omdat er vanaf 2001 een half miljoen passagiers met deze buurtbus hadden gereisd.

Ontsluiting

Jef van Merriënboer, secretaris van de buurtbusvereniging Roosendaal-Zundert, benadrukt het belang van de aanwezigheid ervan.

"Het zorgt voor ontsluiting van de dorpen doordat de bereikbaarheid naar een stad als Roosendaal duidelijk wordt vereenvoudigd. Daardoor kunnen mensen er gaan winkelen, maar kunnen leerlingen van het voortgezet onderwijs ook op comfortabele wijze in die plaats komen."

"De diensten worden verzorgd van maandag tot en met vrijdag en rijden dan van ’s ochtends 7.00 uur tot ’s avonds 19.00 uur. We maken gebruik van de diensten van 10 vrijwilligers, en kunnen bij ziekte van een chauffeur altijd vervanging regelen."

Die vrijwilligers, doorgaans gepensioneerde chauffeurs, rijden allemaal een dagdeel per maand.

Belang

De bij de huldiging aanwezige wethouders, Matthijssen en De Beer, benadrukten dat deze dienst een belangrijke bijdrage aan de dorpen levert.

Matthijssen daarover: "Als gemeente is onze rol niet zo groot te noemen. We hebben de bushokjes gefaciliteerd en zijn uiteraard erg enthousiast over het initiatief en de uitvoering daarvan."

De Beer benadrukt dat de bestuurders wel alert moeten blijven: "De rol van de provincie, bij deze vorm van openbaar vervoer, is essentieel. We moeten dus blijven benadrukken wat voor bijdrage die diensten aan de samenleving van kleine dorpskernen geeft. Dat betekent dat we af en toe moeten lobbyen om het belang weer eens onder de aandacht te brengen." 

Het contract van de buurtbus met de provincie loopt nog tot 2020.

NUwerk

Tip de redactie