Brabant tikt grens aan van 2,5 miljoen inwoners

De provincie Brabant telt op maandag 21 maart in totaal 2,5 miljoen inwoners. Dit historisch hoogtepunt wil de provincie niet zomaar voorbij laten gaan. 

Alle ouders van baby’s die op deze dag worden geboren krijgen een uitnodiging voor een bijzondere bijeenkomst met Wim van de Donk, Commissaris van de Koning in Brabant.

Vaders en moeders die hun kind op deze dag inschrijven ontvangen automatisch een uitnodiging. Ook kunnen ouders een geboortekaartje naar de provincie sturen als zij een uitnodiging willen krijgen.

Roodwitte muisjes

Het is niet te achterhalen wie exact de 2,5 miljoenste inwoner van Brabant is. De provincie wil geen keuze maken. De bijeenkomst voor ouders en baby’s vindt op 21 mei plaats. De commissaris serveert die dag beschuit met roodwitte muisjes.

In het jaar 1796 waren er naar schatting 250.000 Brabanders. In het midden van de negentiende eeuw telde Brabant een half miljoen inwoners.

In 1977 tikte Brabant de grens van twee miljoen Brabanders aan. Op dit moment woont zestig procent van de inwoners in de steden en veertig procent in landelijk gebied.

NUwerk

Tip de redactie