Warenmarkten worden voor half jaar verplaatst

De warenmarkten worden vanaf midden april tijdelijk verplaatst van de Nieuwe Markt naar het Roselaarplein, de Dr. Brabersstraat, de oude Markt en de Bloemenmarkt. 

De Nieuwe Markt gaat dan voor een half jaar op de schop voor de aanleg van groeneilanden, een speeltuin en een waterplein.

De stad Roosendaal telt in totaal drie warenmarkten in de binnenstad. De groente- en fruitmarkt op de zaterdag verhuist tijdelijk naar de Dr. Brabersstraat  en de oude Markt.

De biologische markt concentreert zich geheel op de Dr. Brabersstraat en de grote weekmarkt op maandag verzamelt zich daarnaast ook nog op het Roselaarplein en de Bloemenmarkt.

Markten

De maandagmarkt is veruit de grootste markt van Roosendaal. "De afgelopen jaren is het aantal marktkramers wel afgenomen, maar dat komt omdat het voor deze groep vaak moeilijk is om een opvolger te vinden", vertelt wethouder Cees Lok, verantwoordelijk voor de portefeuille ‘Binnenstad’. De biologische markt is met zo’n vier kramen het kleinst.

Alle markten staan tot medio november buiten de Nieuwe Markt. Daarna is het de bedoeling dat zij allemaal terugkeren.

Volgens Lok is er op het vernieuwde marktplein plek genoeg om een rij kramen te huisvesten tussen alle paviljoens met groen, speeltoestellen en waterpartijen.

Tip de redactie