Culturele Manifestatie luidt begin lente in

Al meer dan 25 jaar organiseert Stichting Roos in Schouwburg De Kring jaarlijks de Culturele Manifestatie (CuMa). 

Op die dag presenteren Roosendaalse verenigingen zich aan de inwoners.

De schouwburg bruist dan van leven. Er is muziek, zang, dans en toneel maar ook andere vormen van kunst zoals de Chinese bewegingsleer Tai Chi Tao en de twirltechniek van Twirlvereniging The Rainbows komen aan bod.

De CuMa brengt op 20 maart vanaf 12.00 uur op zes podia in en om de schouwburg het Roosendaals cultureel leven voor het voetlicht. Er zijn optredens in de Grote Zaal, Kleine Zaal, Theatercafé, Rabobank Galerie en het Tongerloplein.

Begin van de lente

In de foyer staan de stands van culturele verenigingen. Karin Merks die al jaren de CuMa organiseert, zegt: “We hebben altijd een groot aantal inschrijvingen voor deze dag. Iedereen wil graag meedoen. Na die sombere wintermaanden luidt de CuMa het begin van de lente in. Een aantal optredens vindt, als het mooi weer is, buiten op het Tongerloplein plaats.”

Muziek

Op muzikaal gebied valt er 20 maart veel te genieten. Er doen weer diverse koren mee. Koren die al jaren meedoen zoals Popkoor Akkoord, Vocal Group Nouveau en Shantykoor ’t Craeyenest laten aan het publiek zien hoe ze in kwaliteit gegroeid zijn.

Dans en toneel

Op toneelgebied presenteren zich de Stichting Openluchttheater Vrouwenhof, de Roosendaalse Comedie en het Roosendaals Toneel.

Liefhebbers van ballet en dans kunnen kiezen uit optredens van De Bra Dance Masters, Het Dansatelier, Dansplein Roosendaal, Dynamo-Dance en Studio Sisa.Kortom Roosendaal bruist van de creativiteit.

NUwerk

Tip de redactie