Zoektocht levert bijna 200 Roosendaalse iconen op

De zoektocht naar iconen van Roosendaal heeft in totaal bijna tweehonderd resultaten opgeleverd. Voorgedragen werden schrijvers, politici, sporters, welzijnswerkers, muzikanten, winkeliers, bedrijven en instellingen. 

Voorgedragen werden personen, schrijvers, politici, sporters, welzijnswerkers, muzikanten, winkeliers, bedrijven en instellingen.

De iconen werden gezocht voor het opdragen van een groot spektakel op 21 september op het Tongerloplein waarbij ‘het verhaal van Roosendaal’ wordt verteld, bezongen en getoond in totaaltheatervorm. Dit evenement wordt gehouden in aanloop naar de viering van het 750-jarig bestaan van Roosendaal in 2018.

Vraag

Via Facebook, briefjes en mailtjes kwamen tal van namen binnen die voor de titel ‘Icoon van Roosendaal’ in aanmerking kwamen.

Het Erfgoedcentrum Tongerlohuys stelde de bewoners de vraag welke personen en verenigingen kwamen voor deze titel. De meest genoemde iconen zijn Jan Snel, Jack Jersey, Riet van As, Gekke Bertus, Jan Mol, Wim Laros (van de Trommelaren) en carnavalssymbool De Tullepetaon.

Voorstelling

De zoektocht naar iconen zit er inmiddels op. Tekstschrijver Frank van Pamelen en regisseur Peter Jonckheer gaan nu kijken welke iconen zij kunnen opvoeren in de voorstelling op het Tongerloplein. Niet alle 197 genoemde iconen worden gespeeld. Wel worden alle genoemde namen straks geroemd in het vernieuwde Tongerlohuys.

Tip de redactie