Leerlingen Vinkenbos planten bomen in Fatimapark

Leerlingen van basisschool Vinkenbos hebben woensdagochtend bomen geplant in het Fatimapark in Sprundel. Dat gebeurde in alle vroegte.   

Wethouder Cees Evers vergezelde de ijverige leerlingen. In totaal gingen ook nog zestig veldesdoorns de grond in. Het was dit jaar de zestigste keer dat de Nationale Boomfeestdag plaatsvond. 

Naamkaartje

Nadat de eik en de beuk waren gepland, voorzagen de leerlingen de bomen van hun naamkaartje. Een kleurrijke stam was het gevolg.  

"Gisteren hebben ze in de klas allemaal een naamkaartje gemaakt. Ze keken vol spanning uit naar dit moment", aldus meester Jeroen. Aaron had er toch andere verwachtingen van: “Ik dacht aan een boom met zo’n dikke stam”, waarbij hij met gestrekte armen de dikte aanduidde.

Ondanks de tegenvallende dikte kregen de leerlingen hulp. Vrijwilligers van NatuurWerkgroep gemeente Rucphen hadden de twee bomen al wat ingegraven en het zand mul gemaakt. Zo ging de schop gemakkelijker de grond in. 

Gegroeid

Hierna werden de veldesdoorns ingegraven aan de rand van het Fatimapark, grenzend aan de weilanden. Na gedane arbeid volgde de beloning. Elke leerling ontving van de wethouder een zakje met bloemzaad van de Heemtuin.

Daarna werden in de Heemtuin nog dertien lindes geplaatst. Eén van deze lindes werd vernoemd naar wethouder Cees Evers.

NUwerk

Tip de redactie