Vijfde editie van mountainbiketoertocht in stad

Toerwielerclub De Kaaimannen houdt voor de vijfde keer de stadsmountainbiketoertocht. Op zondag 20 maart kan deze route worden verreden die voor het grootste gedeelte door de stad voert. 

Hoewel de route door stedelijk gebied gaat, rijden de deelnemers aan de toertocht voor tachtig procent over onverharde paden. De mountainbiketocht voert de ATB’ers voor een deel ook over het nieuwe mountainbikeparcours in Nispen.

"Veel wielerclubs organiseren in de wintermaanden een toertocht over vaste routes in de bossen. Daarmee lijken deze tochten op elkaar. De Kaaimannen weten als enige een toertocht uit te zetten die grotendeels binnen de stadsgrenzen wordt verreden", geeft voorzitter Frank van Akkeren aan.

Afstanden

Deelnemers kunnen kiezen uit twee verschillende afstanden. De Kaaimannen zetten een route van ongeveer dertig kilometer en een route van ongeveer 45 kilometer uit.

De start, tussen 08.00-10.00 uur, is voor beide afstanden vanuit café De Veestallen aan Kade 65 in Roosendaal. Een deel van de opbrengst wordt geschonken aan een goed doel.

NUwerk

Tip de redactie