Wijk Kalsdonk krijgt eerste ‘Taalpunt Roosendaal’

Ongeveer één op de negen Nederlanders beheerst de (geschreven) taal onvoldoende. De gemeente Roosendaal kent een vergelijkbaar percentage laaggeletterden. 

In de praktijk van alledag levert dat voor hen allerlei problemen op, niet alleen op het werk, maar ook in de thuissituatie en bij het onderhouden van sociale contacten.

Op initiatief van Bibliotheek VanNu, welzijnsorganisatie WijZijn (de nieuwe werknaam van Traverse) en het Kellebeek College, is daarom in de wijk Kalsdonk een zogeheten ‘Taalpunt’ gestart.

Officiële openingshandeling

Daar krijgen laaggeletterden hulp van vrijwilligers bij het inlopen van hun taalachterstand. Wethouder Hans Verbraak verrichte maandag de officiële openingshandeling van het Taalpunt, dat is gevestigd in het ‘Gezondheidsplein Kalsdonk’.

Verbraak: “Het belang van een voldoende taalbeheersing neemt alleen maar toe. Daarom zijn we als college erg blij met dit soort initiatieven.” De drie samenwerkende organisaties onderzoeken de noodzaak en mogelijkheden om ook elders in de gemeente ‘Taalpunten’ op te zetten.

Tip de redactie