Sportgala Roosendaal krijgt nieuwe invulling

Het Sportgala Roosendaal krijgt een andere opzet. De avond wordt op vrijdagavond 18 maart gehouden in schouwburg De Kring. 

"De vorige edities van het Sportgala hadden een statisch karakter. Daardoor zaten sporters tot het moment van de huldiging in hun stoel en daar was niet iedereen blij mee", vertelt Robert Schuurman, de kersverse voorzitter van Stichting Sportgala Roosendaal.

"Juist sporters zijn geen mensen met zitvlees. Door die lange zit vertrokken sommige mensen ook voortijdig en dat vonden we jammer", geeft Schuurman aan. De organisatie heeft er voor gekozen om de huldiging van sportclubs en sporters die een bijzondere prestatie hebben geleverd naar voren te halen.

In de tweede helft van het programma volgt de verkiezing van ‘Sportman’, ‘Sportvrouw’ en ‘Sportclub’ van 2015. Ook wordt dan de titel van ‘Sporttalent van 2015’ uitgereikt. Dit jaar krijgt snowboarder Niek van der Velden uit Nispen deze eer. Hij behaalde in april de Nederlandse titel in de categorie ‘Slopestyle’ in Zwitserland en in november veroverde hij de Europa Cup Slopestyle in Landgraaf.

Sportmarkt

Voor het eerst richt de organisatie dit jaar ook een sportmarkt in. Verenigingen, bedrijven en goede doelen die een link met sport hebben mogen zich hier presenteren. Bezoekers aan het Sportgala kunnen tussen het programma door rondkijken op de markt.

Het Sportgala vindt opnieuw plaats in schouwburg De Kring. Plaats van handeling is de Kleine Zaal. Vorig jaar was dat nog in de Grote Zaal. Dat is een bewuste keuze van de organisatie om op deze manier een intiemere setting te kunnen creëren.

Aandacht voor sport

Volgens Schuurman leeft sport enorm in Roosendaal: "Dat is niet alleen op hoog niveau, maar ook op recreatief niveau. In de gemeente zijn heel veel sportclubs waarbij aandacht is voor kleinere sporten. Het Sportgala vestigt de aandacht op sport én verenigingen en is een stimulans voor alle sporters in Roosendaal."

Het Sportgala begint rond 19.30 uur. Angelique Willems neemt de presentatie op zich. Hoofdgast is Olympisch kampioen snowboarden Nicolien Sauerbreij. Samen maken zij de winnaars bekend in de categorieën ‘Sportman’, ‘Sportvrouw’ en ‘Sportploeg.’

NUwerk

Tip de redactie