Loslopende hond bijt vrouw en andere hond

Een loslopende hond heeft voor commotie gezorgd op de Spuilaan in Oudenbosch. 

De Stafford was woensdagavond samen met een andere hond ontsnapt, een van de honden beet daarna op straat een vrouw en een andere hond. De twee honden waren ontsnapt uit de tuin van een woning en zelf over straat gaan lopen.

Een van de honden probeerde de kleine hond van de vrouw aan te vallen, maar de vrouw beschermde haar hondje en werd zelf gebeten. Toegesnelde omstanders kregen de twee honden te pakken en ze werden overgedragen aan opgeroepen dierenagenten.

Rottweiler

Daar bleef het echter niet bij. De hond zag een andere loslopende hond zijn kant opkomen en wist zich los te wurmen uit de handen van de dierenagent. De Rottweiler werd in de nek gepakt door de Stafford. “Ondanks verwoede pogingen van de dierenagenten om de bijthond los te krijgen van de Rottweiler bleef deze vasthouden. Pas na een flinke hoeveelheid pepperspray laat de Stafford hond zijn slachtoffer gaan”, aldus de politie.

De ontsnapte honden zijn door de dierenpolitie meegenomen, de bijtende hond moet een gedragstest ondergaan. “De eigenaren van de loslopende honden worden aansprakelijk gesteld voor dit incident en zullen op een later tijdstip gehoord worden.”

Tip de redactie