Politie slaat grote slag in drugsonderzoek

Agenten hebben vrijdagochtend een grote slag geslagen in een drugsonderzoek. In twee loodsen aan de Argon in Oud Gastel heeft een gespecialiseerd bedrijf vrijdag allerlei benodigdheden in beslag genomen die worden gebruikt voor de teelt van hennep. 

Het gaat om meststoffen, potgrond, vijverfolie en filters. Daarvoor werden dinsdag 8 maart al zes aanhoudingen verricht.

Volgens politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage is het op zich niet strafbaar om deze goederen in bezit te hebben. Dat ligt anders als deze middelen worden gebruikt voor de teelt van hennep.

“Je ziet dat ook aan de grote hoeveelheden. Kijk maar naar die grote hoeveelheid zakken potgrond. Die heb je niet zomaar in een schuurtje liggen”, geeft Uytdehage aan. De aangetroffen spullen zijn allemaal afgevoerd in een grote vrachtwagen.

Aanhoudingen

In het kader van het onderzoek pakten de politie eerder twee mannen en vier vrouwen op. Volgens de politie zijn de hoofdrolspelers in deze zaak een 35-jarige vrouw uit Goes en een 49-jarige man uit Bergen op Zoom.

Volgens Uytdehage doet de politie al lang onderzoek. Daar begonnen zij vorig jaar mee. Toen bleek dat steeds dezelfde mensen betrokken waren bij verdachte situaties in Zeeuws-Vlaanderen en bij hennepkwekerijen in het Oosterscheldegebied.

Knippen hennepstekken

Naast de twee arrestaties sloeg de politie op dinsdag 8 maart ook twee vrouwen van 38 en 39 jaar uit Bergen op Zoom en een vrouw van 21 jaar uit Roosendaal in de boeien. Zij worden verdacht van het knippen van hennepstekken. Ook werd in de buurt van de loodsen aan de Argon nog een 43-jarige man uit Bergen op Zoom opgepakt.

Cannabisplantages

In het politieonderzoek ruimde de politie de afgelopen maanden verschillende hennepkwekerijen op. Deze plantages bevonden zich in woningen in Doetinchem, Dordrecht en in Zeeland.

In die laatst genoemde provincie bevonden zich vijf kwekerijen. Ook stonden nog twee grote hennepkwekerijen en stekkerijen in loodsen op een industrieterrein in Zierikzee en in een loods aan de Nobellaan in Bergen op Zoom.

Onderzoek

De afgelopen tijd zijn ook woningen doorzocht in Bergen op Zoom, Goes en Kapelle. Hierbij werden geld, computers en telefoons in beslag genomen.

De komende tijd nemen agenten deze goederen onder de loep. In het onderzoek kijkt de politie niet alleen naar het kweken van hennep, maar ook naar het voeren van een criminele organisatie en naar witwaspraktijken.

Tip de redactie