Piet Versteeg doet mee aan Alpe D’HuZes voor KWF Kankerbestrijding

Het is misschien wel het ergste dat een mens kan ervaren. Het verliezen van een naaste, dierbare, vriend, vriendin, kennis of – zoals in dit geval – collega. 

Piet Versteeg nam samen met een hoop andere dierbaren vorig jaar afscheid van de uit Rucphen afkomstige Johan Koevoets. Versteegs collega waarmee hij tientallen jaren samenwerkte bij GEFCO in Oosterhout.

Benefietconcert

Na een lang gevecht tegen kanker verloor Johan Koevoets vorig jaar – op 55-jarige leeftijd – zijn strijd.

Een paar dagen voor zijn sterven, sprak hij nog met Piet en die beloofde hem om voor KWF kankerbestrijding tweemaal achter elkaar de Alpe d’Huez te beklimmen. 

Voor het echter zover is, zal er een benefietconcert plaatsvinden in Johan Koevoets zijn woonplaats, Rucphen.

Aanzet tot actie

Op 16 oktober 2015 blies Johan Koevoets uit Rucphen zijn laatste adem uit. Een trieste aangelegenheid die zijn collega en vriend Piet Versteeg inspireerde en aanzette tot actie.

Samen met Johan besprak hij voor diens overlijden Versteegs voornemen om – al hardlopend – de berg Alpe d’Huez te bedwingen. Geen mals streven, maar de gedachte dat Piet al hardlopend geld kan inzamelen voor KWF Kankerbestrijding, motiveerde hem enorm.

“Tot medio vorig jaar liep ik elke week circa drie kilometer hard” vertelt Versteeg. “Prima, maar beslist niet voldoende als basis voor het afleggen van de ‘Alpe d’HuZes 2016′. Daarom ben ik flink gaan trainen en loop ik nu dus bijvoorbeeld een paar keer per week tientallen kilometers.”

Na Koevoets’ overlijden, besprak Versteeg het voornemen met de weduwe van Johan Koevoets, Marga Koevoets-van Vonderen.

Benefietconcert

Voor het afleggen van een monstertocht als de Alpe d’HuZes dient er voldoende geld te worden opgehaald. Het inschrijfgeld is namelijk al niet mals, net als het minimumbedrag dat er ingebracht dient te worden.

“Ik besprak met Johans weduwe de mogelijkheden en we kwamen er al snel achter dat dit gezocht moest worden in de muziek,” vertelt Piet Versteeg.

“Johan was namelijk een ongekend muziekliefhebber. Zo had hij een eigen studio en speelde ‘ie zelf gitaar en drums. Ook werd hij op zijn begrafenis toegespeeld door de Zundertse muzikant Jan de Bruijn die speciaal voor Johan een nummer had geschreven."

"Dat was echt een onvergetelijk moment en voor ons de aanleiding om een benefietconcert te organiseren. Ter ere van Johan, met als doel het zo veel mogelijk geld inzamelen voor ‘Alpe d’HuZes’.”

Om dit allemaal te verwezenlijken, stapte Piet Versteeg naar diverse lokale muzikanten, waaronder Jan de Bruijn, Laurens van Wessel, Fernando Lewis, Co Vergouwen en Johan Boere.

Stevig repertoire

Artiesten van niveau die op 25 maart aanstaande zalencentrum De Wereld in Rucphen op zijn kop zullen zetten.

“Het wordt beslist geen saaie bedoening,” vertelt Versteeg. “Johan was iemand die hield van het stevigere werk, een goeie blues, en dit zal het repertoire van die avond dan ook zeker beïnvloeden. Het is voor mij – en vele anderen – een belangrijk iets,” vertelt Versteeg.

Johan was een collega waarvan ik ook zijn eerste vrouw heb weg zien vallen door deze verschrikkelijke ziekte. Daarom moeten wij in de toekomst dit soort familiedrama’s gaan voorkomen en nu veel geld ophalen om deze ziekte te overwinnen.” 

BIJDRAGE EN FOTO IRWIN VERSTEEGH

Lees meer over:
Tip de redactie