De binnenstad van Roosendaal is al bekend met pop-up-winkels, maar kent nu ook het fenomeen ‘pop-up bieb’. 

In winkelcentrum de Roselaar heeft bibliotheek VANnU een tijdelijke bibliotheek ingericht die gaat fungeren als de huiskamer van de stad.

Bezoekers kunnen op deze plek een tijdschrift lezen, boeken lenen of een activiteit bijwonen. Het werk van de bibliotheek verandert. De focus van VANnU komt steeds meer te liggen op het schoolbibliotheekwerk en de aanpak van laaggeletterdheid. Ook zoekt VANnU naar een oplossing om de biebliotheekservicepunten in wijken en dorpen te vervangen.

Samenkomen

"De bibliotheek zit niet meer vast aan haar gebouw, maar is op de plek waar mensen samenkomen. Zo kan een bieb tijdelijk opduiken als pop-up in een winkelcentrum of theater", meldt een woordvoerder van de bibliotheek.

Vanaf woensdag 9 maart gaat de pop-up-bieb in de Roselaar open met een leestafel, een boekenkast en een betekenissenkast.  In de bekentenissenboekenkast kunnen bezoekers letterlijk hun geheimpjes kwijt met behulp van een anoniem kaartje.

Dagelijks zijn er in de bieb uitleenuurtjes van 14.00 tot 16.00 uur. Tijdens de Boekenweek van 12 tot 20 maart zijn er ook tal van activiteiten.

Activiteiten

Op vrijdag 11 maart en 18 maart treedt stadsdichter Leo Lotterman om 16.00 uur. De workshop ‘Programmeren met Botje Bij’ voor de jeugd wordt gehouden op zaterdag 12 maart en woensdag 16 maart avn 14.00 tot 16.00 uur. Daarnaast kunnen bezoekers op dinsdag 15 maart en donderdag 17 maart kennismaken met het lenen van e-books van 14.00 tot 16.00 uur.