Dieven opgepakt in Bosschenhoofd na inbraak in Sint Willebrord

De politie heeft dinsdagnacht na een korte achtervolging een 19-jarige en een 26-jarige man uit Gouda opgepakt in Bosschenhoofd. 

Zij hadden kort daarvoor ingebroken in een winkel in Sint Willebrord. De politie kreeg rond 3.50 uur een melding van een inbraak in de Kievitstraat. Op de Poppestraat kwam een auto de agenten tegemoet rijden.

Daarop kreeg de bestuurder van het voertuig een stopteken. Dat werd echter genegeerd en de automobilist verhoogde de snelheid van de wagen. Er ontstond een achtervolging, waarbij uiteindelijk een botsing tussen de politieauto en de auto ontstond. Beide voertuigen kwamen daarbij tot stilstand op de Sint Gerardushof in Bosschenhoofd.

Aanhoudingen

De twee inzittenden, een 19-jarige en een 26-jarige man uit Gouda, zijn direct aangehouden. In de auto troffen agenten inbrekerswerktuigen en verschillende goederen aan die mogelijk van de inbraak afkomstig waren. Het duo is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor verder onderzoek. De auto is in beslag genomen en weggetakeld.

NUwerk

Tip de redactie