Vier jongens hebben automobilisten zaterdagavond in Roosendaal de schrik van hun leven bezorgd, nadat ze met stenen gooiden naar hun voertuigen. Een hoogbejaarde vrouw bleef daarbij maar net ongedeerd.  

Het gooien van stenen gebeurde in de omgeving van de Bilderdijklaan, de Staringlaan en de President Kennedylaan. De politie heeft een 17-jarige jongen opgepakt die verdacht wordt van betrokkenheid.

Een benadeelde meldde dat de achterruit van zijn auto was vernield doordat er met een steen tegenaan was gegooid. Achterin zijn auto zat zijn hoogbejaarde moeder. Zij was niet geraakt, maar de auto lag wel bezaaid met glas.

Filmpjes

De politie kon dankzij getuigen die foto’s en filmpjes hadden gemaakt gericht op zoek naar de daders. Eén van hen droeg een opvallend gekleurde jas. Het slachtoffer was de jongens achterna gereden en kon aangeven in welke hoek van de wijk moest worden gezocht.

Rond 19.00 uur troffen agenten een jongen aan bij de Pootlaan die volledig voldeed aan het signalement van één van de daders. Hij wordt verdacht van openlijke geweldpleging. De politie sluit meer aanhoudingen en meer aangiftes van slachtoffers niet uit.