De politie in Roosendaal heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie incidenten opgelost met behulp van de camera’s die in het centrum staan opgesteld.

Zo zagen agenten dankzij een camera op het station dat twee mannen (39 en 44 jaar) een fiets uit het fietsenrek pakten en deze op de grond gooide. De mannen werden door agenten op de fiets aangetroffen in de Spoorstraat. Omdat ze geen identiteitsbewijs konden tonen, werden ze meegenomen naar het bureau. Daar kreeg de 44-jarige man een bekeuring voor baldadigheid.

Taxi

Ook zagen agenten via een camera een vrouw in een auto stappen, terwijl zij eerder die dag de vrouw nog hadden verteld dat ze niet meer mocht rijden. Ze had toen beloofd een taxi te nemen. “Helaas ging ze even later toch met de auto rijden. De vrouw werd mee naar het politiebureau genomen.” De vrouw moest een blaastest doen, het resultaat was 625 ug/l. Tegen haar wordt dan ook een proces-verbaal opgemaakt.

Stoeprand

Rond 05.30 uur zag de politie in de Domineestraat wederom iemand in een auto stappen die te veel gedronken had. “Agenten ging snel naar deze locatie toe. De auto stond nog stil en de man zat achter het stuur. Ze verboden hem verder te rijden. Hij zei dat hij verder zou gaan wandelen”, aldus de politie.

Maar, om 05.50 uur ging de man toch rijden. Hij raakte in de Burgemeester Prinsensingel een stoeprand, waardoor het rechtervoorwiel afbrak. De 26-jarige Roosendaler werd aangehouden. Uit onderzoek bleek dat het rijbewijs van de Roosendaler al bijna een jaar was verlopen.