Vrijwilligster Naantje Verdonck werd donderdag in de wintertuin van woonzorgcentrum Moerweide gehuldigd. Extra bijzonder omdat Verdonck met haar 92 jaar al veertig jaar vrijwilligerswerk doet bij Stichting Groenhuysen. 

Het initiatief en de voorbereidingen waren getroffen door Corry Kessel. Zij werd daarbij geholpen door manager Annie Verhoeven, en de activiteitenbegeleidsters Cynthia en Elke.

Voor Naantje zelf was het een complete verrassing dat zij zo in het middelpunt van de belangstelling werd geplaatst. Bewoners, personeel en familie van Naantje Verdonck waren naar het feestje gekomen. 

Vrijwilligerswerk

“Het klaarstaan voor anderen heeft bij Naantje altijd een uitermate belangrijke rol gespeeld. Ze heeft zich door de jaren heen ook nadrukkelijk ingezet om voor bewoners en familie ‘het isolement van de huiskamer’ te doorbreken", geeft Corry Kessel aan. 

"Zo ging ze met patiënten wandelen, een sigaretje roken en probeerde ze hun leven zoveel mogelijk te verrijken. Ook was ze vaak het klankbord voor de patiënt en een aanspreekpunt voor de familie."

Naantje acteerde het liefst één op één. Daardoor ging de aandacht ook volledig naar diegene waar ze mee op pad ging. In 2002 kreeg ze al een koninklijke onderscheiding voor haar vrijwilligerswerk.

Blij verrast

Ook de voorzitter van de Raad van Bestuur van de Stichting Groenhuysen, Hennie Brons, maakte zijn opwachting op het feest. Hij richtte persoonlijk het woord tot Naantje, die danig onder de indruk was van zoveel aandacht.

“U bent inmiddels 40 jaar actief als vrijwilligster. Toen ik 30 jaar geleden bij het voormalige Charitas binnenstapte, was u daar samen met de mensen van ‘Herwonnen Levenskracht’ druk aan de gang om u in te zetten voor de zieke medemens. Het is bijzonder dat u dat als vrijwilligster al zolang doet", meldde Brons. 

"Mede namens de Raad van Bestuur ben ik u daarom dankbaar voor alles wat u voor onze bewoners doet en heeft gedaan. Daar past terechte bewondering voor, als je dat op 92-jarige leeftijd nog steeds op kunt brengen.” Daarmee sloot Brons het officiële gedeelte af en genoten de aanwezigen van een hapje en drankje om dit heuglijke feit samen te vieren.