Burgemeester Marjolein van der Meer Mohr kijkt trots terug op de komst van het koningspaar naar de gemeente Rucphen.

Vorige week dinsdag brachten koning Willem-Alexander en koningin Máxima een werkbezoek aan dorpshuis de Trapkes in Sprundel. De gemeente Rucphen werkt nu aan een blijvende herinnering aan dit bezoek.

"We willen graag een herinneringssteen plaatsen in de omgeving van dorpshuis de Trapkes. De omgeving rondom de Trapkes wordt momenteel herontwikkeld. We zouden de steen dan bijvoorbeeld bij een bankje en een boom willen plaatsen", vertelt burgemeester Marjolein van der Meer Mohr.

Beeldmateriaal

Daarnaast werkt de gemeente hard aan het verzamelen van alle foto’s en ander beeldmateriaal die zijn gemaakt rondom het koningsbezoek. Mogelijk worden die afbeeldingen gebruikt in een tentoonstelling, in een boekje of op internet. Hiervoor bekijkt de gemeente nog de mogelijkheden.

"Het was een prachtige gebeurtenis. De hele gemeente Rucphen was uitgelopen voor de komst van koning Willem-Alexander en koningin Máxima", blikt Van der Meer Mohr terug. Zij wil dat iedereen in de gemeente Rucphen nog lang kan nagenieten van dit unieke bezoek.

Wielercollege

Sprundel kwam dankzij de aanwezigheid van het koninklijk paar landelijk in het nieuws. Verschillende programma besteedden aandacht aan het streekbezoek in West-Brabant. Willem-Alexander en Máxima deden niet alleen Sprundel aan, maar kwamen eerst naar Ossendrecht en naar Bergen op Zoom.

In Ossendrecht maakten zij kennis met het wielercollege van het Zuidwesthoek College. Daarbij spraken zij ook met de Willebrordse gele-trui-dragers Rini Wagtmans en Jacques Hanegraaf.

Gemoedelijke sfeer

Burgemeester Van der Meer Mohr is vooral blij dat de komst van het koningspaar naar Sprundel gemoedelijk verliep: “Alles is fantastisch gegaan. Ik vond het ook heel leuk dat de koning en koningin de tijd namen om te praten met de leerlingen van Vinkenbos en met de veteranen die langs de kant stonden.”

Ondermijnende criminaliteit

In de Trapkes vond ook het gesprek plaats over de weerbare overheid en de strijd tegen de ondermijnende criminaliteit. Hierbij waren ook vertegenwoordigers van de politie, justitie, het Regionaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC) en de wetenschap aanwezig. Van der Meer Mohr vindt het belangrijk dat er aandacht is voor dit onderwerp.