Roosendaal is een nieuw evenement rijker. Op vrijdagavond 18 maart vindt de manifestatie Hartstocht plaats op het Tongerloplein.

De organisatie wil van Hartstocht een jaarlijks terugkerend evenement maken, waarbij iedereen kan aansluiten.

“Het wordt hoog tijd voor een levensbeschouwelijk cultureel evenement op ons cultuurplein”, zegt projectleider Karin Stroop.

“Maar hoewel we met Hartstocht een aanzet willen geven naar de daaropvolgende Stille Week voor Pasen, moet het absoluut een seculier, een werelds evenement worden.” Vanaf 18.00 uur zijn er optredens van de muziekgroep SKOOR.

Ook staan organisaties als Amnesty International, Vluchtelingenwerk Roosendaal en de Diaconale Stad met een kraampje. Scholieren van het Norbertuscollege werken voor Hartstocht aan een fototentoonstelling.

Organisatie

De organisatie is in handen van de Protestantse Gemeente Roosendaal, de Sint Norbertusparochie, de Evangelische Gemeenschap Roosendaal, Access (de organisatie die zich vanuit de Josephsstraat inzet voor jongeren) en het Norbertuscollege.

"Alle activiteiten spelen in op het Passieverhaal, vertaald naar deze tijd”, zegt Stroop. "Hartstocht, passie, barmhartigheid en lijden, dat zijn thema’s die iedereen kent. En dan maakt het niet uit of je of je christen, jood, moslim of ongelovig bent."