Met het motto ‘Slinger het aan’ gaf Prins Peer den Eerste met de Raad van Elf zondag het startsein voor de carnavalsoptocht in Schijf. 

Inwoners van Torensjouwersland hadden zich verzameld in 18 deelnemende wagens en groepen waardoor er maar weinig toeschouwers langs de kant overbleven. Maar dat mocht de pret niet drukken.

De stoere John Deere- en New Holland-tractoren hoefden niet te worden aangeslingerd om de wagens voort te trekken in Torensjouwersland. Ze trokken mooie wagens, zoals die van carnavalsvereniging De Lange Schouw die met een tropisch oerwoud even de koude wind verdreef.

Carnavalsvereniging Moeders Mooiste niet had een rad van fortuin, dat goed in de prijzen viel.

Carnavalsvereniging Den Berg kwam met een kleurige meterslange stoffen slinger die met twintig Torensjouwers door de straten kronkelden en die hen een eerste plaats opleverde bij de groepen.

Jeugd

De jeugd had vooral veel leut op de grote boerenkarren van de carnavalsverenigingen Witte, Zou ‘t, Keet geile nonnekens en Struuke.

Bij de kinderen trok Het Circus veel bekijks. De kar was een kleurige ronde circustent en de dansende clowns van heel klein tot volwassen hadden hard geoefend op hun danskes.

Prijzen

De eerste prijs is gewonnen door Moeders Mooiste Niet, gevolgd door De Plas en Het Dorp.

Bij de loopgroepen was Den Berg eerste, Ik hou van Holland kreeg de tweede prijs en derde waren De Sliengeraopkes.