"'K zien de leut!" Dat is dit jaar het carnavalsmotto in het altijd gezellige Grasduinersdorp, dat vóór en na carnaval beter bekend staat als Zegge.

Op een enigszins grijze, koude, maar wel droge zaterdagmiddag, barstte rond de klok van 14.00 uur het feest los en zorgden twee wagens en de nodige aanhangsels voor een metamorfose van de normaal gezien rustige Zegse straten.

Met een stoet die begon in de Onze Lieve Vrouwestraat, het nodige muzikale geweld en een Prins die voor de laatste maal zijn Prinselijke kunsten vertoonde, werd het een middag voor carnavaleske gezelligheid.

De optocht ging na de start in de Onze Lieve Vrouwestraat, via de Nieuwstraat, Nicolaas Beetstraat, Bergstraat, A.M. De Jongstraat, Oude Hoofdweg en Vondelstraat weer richting het startpunt.

Afscheid

Na zeventien jaar het Grasduinersdorp te hebben aangestuurd, neemt Prins Co dit jaar afscheid van het Zegse carnavalsleven.

Een beslissing die het Grasduinersdorp op zijn carnavalsvesten deed schudden en daarmee zelfs inspiratie gaf voor behoorlijk wat attracties.