De politie heeft vrijdag vier jongeren opgepakt die worden verdacht van het verspreiden van valse neutbonnen. Het gaat om drie jongens van 17 en 18 jaar uit Roosendaal en een jongen van 16 jaar oud uit Rucphen. 

In totaal zijn 7.800 valse neutbonnen in beslag genomen. De bonnen worden in Roosendaal gebruikt als betaalmiddel in de horeca tijdens carnaval.

Het vermoeden bestaat dat er nog een grote hoeveelheid van deze bonnen in omloop is. Agenten kregen vanuit de Roosendaalse horeca al diverse meldingen dat er met de bonnen wordt geprobeerd te betalen.

Twee anderen verdachten hebben zich vrijdagnacht op het politiebureau gemeld. Het gaat daarbij om twee 16-jarige jongens uit Roosendaal. Zij zullen later een verklaring afleggen op het politiebureau.

Veiligheidskenmerken

De bonnen missen de veiligheidskenmerken waar de echte bonnen wel over beschikken. Dat wordt zichtbaar onder UV-licht. Daarnaast zijn de bonnen ook veel donkerder dan de originelen. Betalen met de bonnen is strafbaar.

Carnavalsvierders wordt gevraagd goed op te letten als er neutbonnen aan ze aangeboden worden via andere kanalen dan de bekende verkooppunten.