Ook feest Draai van de Kaai terug op Kade

Ook het festivalterrein van de Draai van der Kaai zal dit jaar weer op het Kadeplein plaatsvinden. Dat heeft voorzitter Sander van Peer bekendgemaakt.  

"Direct na de afgelopen Draai werd door de gemeente verteld dat de Wipweide niet langer beschikbaar was. Wij stonden direct voor een uitdaging, maar de plannen voor het terug verhuizen naar het Kadeplein voelden gelijk enorm goed. Na het onderzoeken van diverse opties was de keuze voor het Kadeplein snel gemaakt", aldus Van Peer.

Parcours

Vorig jaar keerde ook al de finishlijn terug naar de Kade, wat bij veel liefhebbers in goede aarde viel. De verhuizing betekent wel dat het parcours enigszins vernieuwd moet worden. De Turfberg is uit de route gehaald. De exacte route verwacht de Draai van de Kaai in de loop van komende weken rond te hebben.

Jeffrey Zwegers (bestuurslid wielerzaken) geeft verder aan: "Dit jaar vernieuwen wij ons koersprogramma. Het publiek mag komende editie een vernieuwd programma verwachten gericht op topsport, breedtesport en jeugd. De Draai van de Kaai wordt een evenement voor het hele gezin."

Warmdraaien

De 37e editie van de Draai van de Kaai zal plaatsvinden op maandag 1 augustus. Op zondag 31 juli zal het Warmdraaien weer 90’s getint zijn. Het complete entertainmentprogramma verwacht de organisatie binnenkort rond te hebben.

Ook de zoektocht naar de nieuwe rondemiss 2016 gaat binnenkort van start.

Lees meer over:
Tip de redactie