De Dierenbescherming heeft de eigenaar van twee shetlandpony’s uit Oudenbosch een bestuursrechtelijke maatregel opgelegd.

Die maatregel houdt in dat de eigenaar de pony’s moet laten behandelen door een hoefsmid en ze moeten gecontroleerd worden door een dierenarts. De dierenpolitie stelde vast dat de eigenaar niet goed voor de dieren had gezorgd.

De dierenpolitie zag de twee pony’s dinsdagochtend ver achterover op hun benen staan. Ze stelde daarom een onderzoek in naar het welzijn van de dieren. “De agenten constateerden dat de pony’s veel te lange hoeven hadden en dat ze nog maar moeizaam uit de voeten konden”, zo meldt de politie.

Dierenarts

De beesten hadden volgens de agenten veel pijn, daarom werd een dierenarts opgeroepen. Hij stelde vast dat de pony’s onvoldoende zorg hadden gekregen voor wat betreft hun hoeven, maar ook hun vacht liet te wensen over. “Bovendien waren de pony’s veel te dik.” 

De zaak is overgedragen aan de Landelijke Inspectie Dierenbescherming. Zij leggen de bestuursrechtelijke maatregel op. De dierenpolitie maakt een proces-verbaal op tegen de eigenaar van de pony’s.