'Medium Robbert van den Broeke aangehouden voor bedreigingen'

De 35-jarige Robbert van den Broeke uit Bosschenhoofd is op 6 januari door de politie aangehouden op verdenking van bedreiging. 

Dat meldt Omroep Brabant.

Het OM kan niet bevestigen dat het om Van den Broeke gaat, maar zegt wel: “Ja, we hebben een man van 35 jaar uit Bosschenhoofd aangehouden”. Van den Broeke heeft volgens het OM vijf tot zes dagen vastgezeten in een politiecel in Amsterdam. De man is bekend als medium en had in 2005 een eigen serie met Irene Moors: ‘Er is zoveel meer’.

Robbert van den Broeke is inmiddels weer op vrije voeten, maar het onderzoek loopt nog. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Amsterdam laat dan ook weten dat Robbert van den Broeke nog steeds gezien wordt als verdachte.

Bedreigingen

Van den Broeke zou verschillende mensen bedreigd hebben en daarbij zouden ook doodsbedreigingen geuit zijn. Onder andere Bert Brussen, hoofdredacteur van The Post Online (TPO), kreeg doodsbedreigingen van het medium. Op de website van TPO staan Facebookberichten van Robbert aan Bert Brussen.

Daarin stelt Van den Broeke dat hij de hoofdredacteur gaat vermoorden en offeren aan Satan. Bert Brussen zou niet de enige zijn die bedreigd is met de dood, nog vier anderen hebben daarom aangifte gedaan van bedreiging.

Hackers

Op drie december 2015 publiceerde Van den Broeke echter zelf al een filmpje op Youtube waarin hij spreekt met Jeroen Ghuijs. Hij heeft de computer van Robbert van den Broeke onderzocht en bewijzen gevonden van een hacker.

“Robbert wordt al enige tijd gehackt, en er worden vervelende en dreigende mails in zijn naam verstuurd door de hacker”, staat bij het filmpje te lezen. Omdat het Robbert allemaal te veel is geworden is alles offline gehaald, zowel zijn website als zijn Facebook- en Twitteraccount.

Op zijn website staat een korte mededeling: “Wegens omstandigheden is deze website niet meer actief. Ook alle geplande lezingen komen te vervallen.”

Onschuld

De volgers van Robbert van den Broeke geloven in zijn onschuld, zo ook Ans Hoorweg. Zij noemt Van den Broeke een afgevaardigde van een hoog ontwikkeld ras uit de ruimte. “Zijn missie is om vernieuwing op de Aarde te brengen door het bewustzijn van de mensheid op een hoger plan te brengen.”

Hoorweg is dan ook niet van mening dat Robbert tot bedreigingen in staat is. “De elite van de Aarde weet echter heel goed wie Robbert van de Broeke is en wat hij allemaal met zijn vermogens kan. In hun ogen is Robbert een gevaar voor hen, omdat deze hoge Ziel alles van hen weet en dus ook hun geheimen kent."

"De afgelopen jaren heeft de elite meerdere pogingen gedaan om Robbert het werken onmogelijk te maken; keer op keer proberen zij hem, via slinkse wegen, in diskrediet te brengen.” Hoorweg deed een oproep om Robbert te steunen door om 20.00 uur een lichtje te branden voor hem. De oproep heeft op Facebook al veel reacties gekregen.

Graancirkels

In juli vorig jaar ontdekte Van den Broeke graancirkels aan de Palingstraat in Hoeven. Het ging om twee grote ronde cirkels en een zogenaamd ‘Ankh’-teken. Een aantal dagen voordat de formatie verscheen liet Robbert zijn omgeving weten dat hij alsmaar aan het symbool moest denken.

“Ik wist toen dat dit symbool zou gaan verschijnen in een graanveld”, meldde het medium op zijn website. “Het was die avond broeierig warm en ik besloot om me eerst even wat op te frissen.” Het was rond 01.00 uur toen hij de ingeving kreeg dat hij naar de Palingstraat in Hoeven moest. “In gedachten werd ik naar een veld getrokken waarop al eerder cirkels waren verschenen.”

Niet lang daarna arriveerde Robbert bij het betreffende veld, hij liet zich leiden door zijn gevoel. “Eerst vonden we twee cirkels in het veld, maar ik wist dat er nog meer moest zijn. We liepen verder door de spuitsporen en na z’n veertig meter stonden we in een prachtig groot Ankh-teken.”

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie