Allereerste leutpakket voor Cor van Ut Pandje

Afscheidnemend uitbater van bistro Ut Pandje Cor Snijders werd vorige week verrast met de overhandiging van het allereerste leutpakket.

Een delegatie van carnavalsstichting 'de Vastelaovedzotte' stond, samen met blaaskapel Wa d’un Getob, onaangekondigd op de stoep om Cor in het zonnetje te zetten en te bedanken voor bijna 18 jaar betrokkenheid bij het Gastels carnaval.

Na 20 jaar de eerste 'leutceedee' te hebben uitgereikt aan prominente en bekende Gastelse carnavalsfiguren, is daaraan dit jaar met het verdwijnen van de carnavalscd een einde gekomen. Echter de traditie om carnavalspersoonlijkheden op deze manier te verrassen, wordt met het overhandigen van het 1e leutpakket onverstoord voortgezet.

Dit jaar werd Cor Snijders door de Vastelaovedzotten in zijn bistro Ut Pandje 'overvallen' om, vanwege zijn jarenlange inzet voor én vanwege het afscheid van het Gastels carnaval, eens uitgebreid in het zonnetje te worden gezet.

Schafttijd

Stichtingsvoorzitter Wagenmakers somde tijdens zijn toespraak op wat Cor voor het Gastels carnaval zoal betekend heeft: "Jij bent geboren en getogen in Klundert, dus van huis uit een 'loerendonker'."

Eind jaren negentig ben jij in Gastel terecht gekomen om dit restaurant te gaan uitbaten. Al gauw bleek jouw betrokkenheid met de Gastelse gemeenschap en ook het carnaval sloot jij direct in je armen.

Niet alleen is 'Schafttijd bij Ut Pandje' een begrip geworden, maar veel meer evenementen hebben hier plaatsgevonden zoals bijvoorbeeld smartlappenmeezingmiddagen, bals genoemd naar het motto en recentelijk 3 Uurkes Vuraf.

Ook bij de brunch, hoewel deze op een na op een andere locatie was, na afloop van de kerkdienst was jij erg nauw betrokken. Maar ook de jongste jaren is de Boerenbruiloft, waar jij mede de kartrekker van was, een niet meer weg te denken ludiek evenement."

Dorp

Uit handen van prins Ad en nar Stefke kreeg Cor het allereerste leutpakket, met bijbehorende bloemen, uitgereikt.

"Het is mij een eer en genoegen om als nieuwe prins het allereerste leutpakket aan jou te mogen overhandigen. Gefeliciteerd." Ook zijn broers en het personeel werden bij de festiviteiten betrokken.

"In ieder geval een prettige carnaval toegewenst ook voor de komende jaren. Zorg ervoor dat het een feest voor het dorp blijft," aldus Cor bij de overhandiging.

Vooral vanwege gezondheidsproblemen van hem is er na bijna 18 jaar een einde gekomen aan bistro Ut Pandje. De zaak wordt per 1 februari overgedaan aan Remco van den Heuvel en heet voortaan 'Ministerie van eten en drinken'.

USB-stickje

Afgelopen zaterdag zijn prins Ad, nar Stefke en zijn gevolg met een 'leutkar' door de straten van 'Vastelaovedzottelaand' gereden om de krant te bezorgen, leutartikelen te verkopen en te collecteren voor het kindercarnaval.

Het leutpakket bevat dit jaar onder andere carnavalskrant de Vastelaovedzot, een raamposter, het veldteken en een USB-stickje.

Op dit stickje, als vervanging van de cd, kunnen we veel meer informatie kwijt. Zo staat er naast uiteraard het carnavalslied van de Nichten én een clipje hiervan, de digitale krant, foto’s van de optocht van vorig jaar en een filmpje van de presentatie van onze nieuwe prins Ad op,” aldus Stefan Koeken van de carnavalsstichting.

Leutartikelen zijn – zolang de voorraad strekt – nog verkrijgbaar bij de Martwienkel.

Lees meer over:
Tip de redactie