Stichting Wielerpromotion Rucphen heeft de eerste deelnemers bekend gemaakt die van start gaan op zaterdag 23 januari in de internationale cyclocrosswedstrijd in Rucphen.

Bij de dames is de bekende Britse veldrijdster Nikki Harris vastgelegd. Haar tegenstanders zijn onder meer Sophie de Boer, Sanne van Paassen en Maud Kaptheijns.

Bij de elite/beloften mannen komt de Tsjech Michael Boros in actie. Deze veldrijder maakt onderdeel uit van de Belgische wielerploeg BKCP-Corendon.

Streekrijders

Bekende streekrijders die ook in actie komen zijn Stan Godrie uit Zundert en Tom Meeusen uit Essen.
De bijna 23-jarige Godrie is Nederlands kampioen op de weg en op het veld bij de beloften. In de streek wordt hij volop gesteund door supportersvereniging De Schijfse Renners.

De 27-jarige Meeusen staat bekend als een technisch begaafd veldrijder. Eind deze maand pakte de Belg nog de winst in de Azencross in Loenhout.

Verder heeft ook Sieben Wouters uit Zundert een contract aangeboden gekregen. De 19-jarige wielrenner rijdt sinds dit jaar in het talententeam van de Rabobank. Daarvoor kwam hij uit voor Willebrord Wil Vooruit.

Programma

Inmiddels werken vrijwilligers hard aan het uitzetten van het parcours aan de Baanvelden in Rucphen. Dit jaar heeft Stichting Wielerpromotion Rucphen gekozen om de deelnemers in de andere richting te laten rijden. Om deze manier wil de organisatie de veldrit nog aantrekkelijker maken voor het publiek.

De wedstrijden beginnen om 10.00 uur met de amateurs. De nieuwelingen gaan om 11.00 uur van start. Zij worden om 12.00 uur gevolgd door de junioren. De dames komen om 13.30 uur aan bod en de elite/beloften besluiten de cyclocross om 15.00 uur. De veldrit is net zoals voorgaande jaren gratis toegankelijk voor bezoekers.