De gemeente Halderberge heeft dinsdag 5 januari haar nieuwe website online gezet. De website is volgens de makers vraaggericht.

“Onderwerpen waar bezoekers veel op zoeken, zijn bovenaan de homepage te vinden. Het uitgangspunt van de nieuwe website is gemak voor de gebruiker.”

Burgemeester Giel Janssen is positief over de nieuwe website: “We kunnen veel meer inspelen op de actualiteit en de vraag van onze inwoners en ondernemers. Bijvoorbeeld: als er koud weer verwacht wordt, dan staan de strooiroutes prominent op de website, maar in de zomer niet."

"Om te bepalen wat veel bezochte taken zijn op onze website, gaan we continu monitoren met een analysetool. Zo zien we welke zoekwoorden bezoekers gebruiken en welke producten het meeste worden aangevraagd. Daar passen we de website op aan. De website is daarom altijd in ontwikkeling en gericht op de vraag van de bezoeker", aldus Janssen.

Smileys

Daarnaast is ook het meten van de klanttevredenheid toegevoegd aan de nieuwe website. Dit gebeurt door middel van groene, oranje en rode smileys.

Wethouder Peter Bons: “De bezoekers van onze website worden gevraagd om de pagina die ze bekijken te beoordelen of deze duidelijk, volledig en makkelijk te vinden is. Ze kunnen ook een toelichting geven op de beoordeling. Als uit het monitoren blijkt dat informatie niet gevonden wordt of niet duidelijk is, dan passen we dit aan.”