De Vlaamse rockband Triggerfinger vreest zaterdag voor een half leeg veld op Rock Werchter te spelen, vanwege de wedstrijd van het Belgische elftal op dat tijdstip en wil daarom zijn optreden verzetten.

De kwartfinale tussen de Rode Duivels tegen Argentinië wordt zaterdag om 18.00 uur uitgezonden op een videoscherm op het festival, tegelijkertijd met het optreden van Triggerfinger.

"Ik kauw momenteel nog op een oplossing", aldus manager Eric Didden. "Later op de dag spreek ik met de organisatie van Rock Werchter, om een tegenvoorstel te doen."

"Er zal waarschijnlijk wel enige weerstand zijn, maar ik geloof dat we er samen een veel groter feest van kunnen maken", laat Didden weten aan de Vlaamse krant De Morgen. Hij ziet het als een "groot probleem" wanneer de voetbalwedstrijd bezoekers weglokt van het optreden van Triggerfinger.

"Ik zal er mijn slaap niet om laten, maar het is wel jammer dat Triggerfinger-fans moeten kiezen tussen ons concert of de Rode Duivels", reageert bassist Paul Van Bruystegem.

Niet alleen de wedstrijd België-Argentinië wordt op het festival uitgezonden, maar ook Nederland tegen Costa Rica om 22.00 uur.