Estavana Polman kon zaterdag na de nederlaag tegen Noorwegen (36-26) in de strijd om olympisch brons nog niet met een tevreden gevoel terugkijken op de Spelen.

"We hebben in Rio bewezen dat we geen eendagsvlieg zien, maar ik vind het moeilijk om daar nu trots op te zijn. Het is zo zuur dat we net geen plak hebben gepakt. Ik was liever twintigste geworden", aldus Polman.

De pijn bij de 24-jarige Polman zit hem niet zozeer in het ruime verlies tegen de Noorse vrouwen, maar eerder in de halve finale tegen Frankrijk, die met een doelpunt verschil (24-23) verloren werd.

"Dat was zo ongelooflijk shit. Door een doelpunt was alles weg. Dat is een tik geweest, al waren we er vandaag wel op gebrand om Noorwegen te verslaan. Probleem was alleen dat het totaal niet liep, ook bij mij niet. En tegen Noorwegen kunnen we ons dat niet permitteren. In mijn ogen is het de beste ploeg van de wereld."

Nieuwe leden

Een trots gevoel over de vierde plaats voor debutant Oranje verwacht Polman pas over een paar weken te hebben. "Dat komt denk ik pas als ik thuis op de bank zit en besef dat we handbal op de kaart hebben gezet. Er komen in Nederland vast heel veel nieuwe leden bij."

Polman ziet de toekomst van de Nederlandse ploeg ook rooskleurig. "We zijn nog jong en kunnen doorbouwen. Over vier jaar sta ik weer op de Spelen, alleen heb ik dan aan het einde een plak om mijn nek."